Ingrediente
- 500gr branza de vaci 0.1%
- 600ml lapte 0.1%-1.5%
- 1 lingura amidon
- 1 ou
- 1 praf de sare
Pentru inceput am pus 500ml de lapte la fiert (la foc mic)
Am scos branza din cutiute si am amestecat-o un pic cu o furculita.
Cand a fiert laptele, am adaugat branza. Am amestecat cam un minut dupa care am lasat laptele cu branza pe foc mic inca 5 minute.
Dupa 5 minute, am lasat branza la scurs. Pentru ca n-am avut tifon in casa, am pus-o in strecuratoare pana s-a racit apoi am stors-o cu mana pana a iesit tot lichidul din ea.
Dupa ce am scurs (stors) branza foarte bine, am pus in cratita 100ml de lapte. Cand s-a incalzit laptele, am adaugat cu ajutorul unei site 1 lingura de amidon. Am amestecat repede la foc mic pana s-a omogenizat dupa care am adaugat branza. Am amestecat circa a 5 minute pana s-a omogenizat compozitia.
Am adaugat 1 ou batut si un pic de sare si am amestecat inca 5 minute pana s-a format o crema mai groasa.
Am tapetat o casoleta cu foaie alimentara.
Am pus crema in casoleta si am bagat-o la frigider.
Am avut rabdare fix o ora pana am scos branza din casoleta si am transferat-o pe o farfurie. Arata nemaipomenit de apetisanta si e excelenta la gust. Astept sa vad maine dimineata daca se mai intareste sau ramane asa moale. Oricum ar fi, e foarte gustoasa.
Testul de foc a fost in cuptor :) Am facut turtita, am intins un pic de branza pe ea si am bagat-o la cuptor sa vad cum se comporta branza la cald.
Nu s-a topit ca si cascavalul ci ca branza de vaci solida. Poimanine e prima zi de PL si voi face pizza cu branza. Abia astept sa vad ce iese :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu