luni, 8 iulie 2013

BRANZA

Inspirata din retetele de cascaval de casa, am incercat o reteta proprie de branza. Nu a iesit chiar cascaval dar a iesit o branza moale care la gust imi aminteste de branza cumparata din magazin pe care o puneam in mamaliguta :)

Ingrediente
  • 500gr branza de vaci 0.1%
  • 600ml lapte 0.1%-1.5%
  • 1 lingura amidon
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

 Pentru inceput am pus 500ml de lapte la fiert (la foc mic)

Am scos branza din cutiute si am amestecat-o un pic cu o furculita.
Cand a fiert laptele, am adaugat branza. Am amestecat cam un minut dupa care am lasat laptele cu branza pe foc mic inca 5 minute.
Dupa 5 minute, am lasat branza la scurs. Pentru ca n-am avut tifon in casa, am pus-o in strecuratoare pana s-a racit apoi am stors-o cu mana pana a iesit tot lichidul din ea.


Dupa ce am scurs (stors) branza foarte bine, am pus in cratita 100ml de lapte. Cand s-a incalzit laptele, am adaugat cu ajutorul unei site 1 lingura de amidon. Am amestecat repede la foc mic pana s-a omogenizat dupa care am adaugat branza. Am amestecat circa a 5 minute pana s-a omogenizat compozitia.
Am adaugat 1 ou batut si un pic de sare si am amestecat inca 5 minute pana s-a format o crema mai groasa.
 Am tapetat o casoleta cu foaie alimentara.
Am pus crema in casoleta si am bagat-o la frigider.

Am avut rabdare fix o ora pana am scos branza din casoleta si am transferat-o pe o farfurie. Arata nemaipomenit de apetisanta si e excelenta la gust. Astept sa vad maine dimineata daca se mai intareste sau ramane asa moale. Oricum ar fi, e foarte gustoasa.






Testul de foc a fost in cuptor :) Am facut turtita, am intins un pic de branza pe ea si am bagat-o la cuptor sa vad cum se comporta branza la cald.
Nu s-a topit ca si cascavalul ci ca branza de vaci solida. Poimanine e prima zi de PL si voi face pizza cu branza. Abia astept sa vad ce iese :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu