A fost ziua surorii mele si drept cadou i-am facut un tort simplu si gustos. Specific faptul ca am facut tortul intr-o cratita :D
Primul blat - cheasecake
Am batut 3 albusuri spuma tare tare.
Apoi am amestecat 500gr branza cremoasa 0.1% cu 2 galbenusuri, indulcitor si goji.
Am amestecat branza cu albusurile, am turnat compozitia in cratita in care am si finalizat tortul si am bagat la cuptor la foc mic.
Dupa ce am scos-o din cuptor, am bagat prajitura de branza la frigider la racit. In felul asta m-am asigurat ca e inchegata complet. Dupa ce s-a racit, m-am apucat de al doilea blat.
Al doilea blat - budinca de cacao
Am pus intr-o cratita 1cana jumate de lapte 0.1% si l-am incalzit apoi am adaugat 1 lingura de amidon (am folosit o strecuratoare mica ca sa adaug amidonul in "ploaie" sa se amestece mai bine) si indulcitor. Cand a inceput sa se inchege am adaugat pudra de cacao (1 lingurita 'jumate). Am dat focul mic mic si am amestecat pana s-a facut budinca. Dupa ce am dat-o de pe foc am mai amestecat vreo 2 minute la rece. Dupa ce s-a racit un pic budinca, i-am adaugat 1/2 de pliculet de gelatina.
Am scos cratita cu blatul de branza din frigider, am scos branza din cratita ca sa pot indeparta hartia de copt si in loc, am "tapetat" cratita cu o punga curata (cu ajutorul pungii am scos tortul cand a fost gata).
Am pus blatul de branza la loc. Peste branza am turnat budinca de cacao in asa fel incat sa "ia in brate" blatul de branza (sa curga pe margina blatului), si am bagat cratita din nou la frigider ca sa se raceasca si al doilea blat.
Al treilea blat - budinca de capsuni
Aroma de capsuni a fost aleasa de sora mea asa ca am folosit budinca de capsuni la plic de la Dr. Oetker. Daca nu vreti sa folositi budinca din comert, puteti face budinca cu orice aroma doriti din lapte, amidon si esente. Eu pentru torturi mai pun si un pic de praf de gelatina ca sa fiu sigura ca se intareste.
Am turnat si al treilea strat in cratita si le-am lasat sa se odihneasca in frigider pana a doua zi.
Cu fructe goji i-am facut micile desene si intre ele am turnat un pic de cacao cu lapte neindulcit.
Cand a trebuit sa servim tortul, am prins marginile pungii cu care am tapetat cratita si am ridicat tortul. Ca sa indepartati punga, taiati-o pe jumate pana la marginea tortului, cu o spatura ridicati un pic tortul si rupeti punga de sub tort.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu