E vara, e cald si tot ce vrem este sa ne racorim. La mine in casa, cand e foarte cald afara, e dezastru in momentul in care dau drumul la cuptor sau la aragaz asa ca evit sa fac asta pe cat posibil. Dar, de mancat trebuie sa mananc, asa ca incerc sa imi fac mancaruri care nu necesita incalzire obligatorie.
Fiind ca am plecat cateva zile din Bucuresti si seria de PP m-a prins (din nou) nepregatita, a trebuit sa ma descurc cu ce aveam prin frigider. Norocul meu a fost ca mai aveam in congelator o casoleta de pulpe de pui. In frigider am mai gasit o cutie de branza degresata si 1 iaurt. Initial m-am gandit sa-mi fac pulpe la cuptor cu sos de iaurt dar imi era teama ca le termin prea repede asa ca m-am apucat de o supa de pui.
Am fiert pulpele in apa cu sare. Branza de vaci am amestecat-o cu 2 oua si 250ml iaurt degresat pana s-a omogenizat compozitia. Am adaugat 2 cani de supa si am amestecat din nou pana cand a iesit o pasta fluida. Am turnat apoi totul in cratita si am amestecat cu o lingura de lemn. Am stins aragazul si am lasat supa sa se "linisteasca" cam 10 minute.
In farfurie am adaugat 1 lingura de otet si un pic de mujdei de usturoi.
Dupa ce s-a racit in frigider am constatat ca supa mea s-a legat frumos si poate fi mancata rece. E foarte gustoasa si racoritoare.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu