luni, 27 mai 2013

UN FOARTE SCURT REZUMAT AL PRIMELOR DOUA FAZE DUKAN



Prima faza: ATAC (proteine)
Se tine in functie de cate kg vrei sa dai jos:
mai mult de 20kg: 7-10 zile
intre 10-20kg: 5 zile
mai putin de 10kg: 3 zile
Pentru a vedea cat timp trebuie sa tii faza de atac poti intra aici pentru a-ti face testul dukan.
Alimente permise:
Vita (fara antricot si coaste)
Vitel (doar cotlet si ficat)
Organe: ficat de vita / vitel / pui
            pipote / inimi de pasare (curatate foarte bine de grasime)
            limba de vitel / miel
Peste: Orice fel de peste proaspat, congelat, afumat sau conserva. (Pestele la conserva trebuie sa fie in suc propriu, nu in ulei sau sos)
Fructe de mare
Orice fel de pasare mai putin gasca si rata. In cazul gratarului, pasarile pot fi gatite cu piele insa fara ca pielea sa fie mancata. In cazul fierberii, pielea trebuie indepartata inainte de a gati carnea. (Multumesc Ana Maria pentru completare :) )
Iepure
Mezeluri slabe de pui, curcan, vita (delicatesele)
Oua
Lactate degresate pana la 2% grasime
Minim 1.5l apa
1 lingura jumate de tarate de ovaz / zi
Otetul, ierburile (patrunjel, etc), usturoi, ceapa, boia- sub forma de condiment
Ceapa si muraturile sunt permise dar in cantitati extrem de mici.
Lamaia poate fi folosita doar in adaugarea de cateva picaturi si nu a intregii lamai.
Sarea si mustarul sunt permise dar este recomandat sa nu folositi prea mult deoarece duc la retentia de apa

Porcul, mielul si orice fel de uleiuri sunt interzise.

A doua faza: CROAZIERA
Se tine pana se ajunge la greutatea dorita
In faza de croaziera se introduc legumele. Se alterneaza zilele de proteine si zilele de proteine+legume 1/1, 3/3, 5/5
In zilele de proteine+legume se consuma orice aliment din faza de atac + legume iar in zilele de proteine se consuma doar alimentele din faza de atac.
Legumele permise sunt: rosiile, castravetii, ridichiile, spanacul, sparanghelul, prazul, fasolea verde, varza, ciupercile, telina, fenicul, toate tipurile de salata inclusiv andiva, vinetele, dovleceii, ardeii. De asemenea sunt permisi si morcovii si sfecla dar cu conditia sa nu fie consumate la fiecare masa.
Legumele interzise sunt: cartofii, orezul, porumbul, mazarea, fasolea, lintele, avocado, anghinarea si tragopogonul.
Legumele pot fi gatite sau crude (fara ulei).
Prima zi de croaziera intotdeauna este de proteine+legume. 
Ritmul de alternare se tine in functie de cate kg vrei sa dai jos:
mai mult de 10kg: 5/5 (e cel mai greu de tinut) sau 3/3 (cel mai usor)
intre 5-10kg: 3/3 sau 1/1
mai putin de 5kg: 2 zile pe saptamana doar proteine si restul saptamanii proteine cu legume.
In faza de croaziera se consuma obligatoriu 2 linguri de tarate de ovaz/zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu