Prima faza: ATAC (proteine)
Se tine in functie de cate kg vrei
sa dai jos:
mai mult de 20kg: 7-10 zile
intre 10-20kg: 5 zile
mai putin de 10kg: 3 zile
Pentru a vedea cat timp trebuie sa tii faza de atac poti intra aici pentru a-ti face testul dukan.
Alimente permise:
Vita (fara antricot si coaste)
Vitel (doar cotlet si ficat)
Organe: ficat de vita / vitel / pui
pipote / inimi de pasare (curatate foarte
bine de grasime)
limba de vitel / miel
Peste: Orice fel de peste proaspat, congelat, afumat sau
conserva. (Pestele la conserva trebuie sa fie in suc propriu, nu in ulei sau
sos)
Fructe de mare
Orice fel de pasare mai putin gasca
si rata. In cazul gratarului, pasarile pot fi gatite cu piele
insa fara ca pielea sa fie mancata. In cazul fierberii, pielea trebuie indepartata inainte de a gati carnea. (Multumesc Ana Maria pentru completare :) )
Iepure
Mezeluri slabe de pui, curcan, vita
(delicatesele)
Oua
Lactate degresate pana la 2% grasime
Minim 1.5l apa
1 lingura jumate de tarate de ovaz /
zi
Otetul, ierburile (patrunjel, etc),
usturoi, ceapa, boia- sub forma de condiment
Ceapa si muraturile sunt permise dar
in cantitati extrem de mici.
Lamaia poate fi folosita doar in
adaugarea de cateva picaturi si nu a intregii lamai.
Sarea si mustarul sunt permise dar
este recomandat sa nu folositi prea mult deoarece duc la retentia de apa
Porcul, mielul si orice fel de
uleiuri sunt interzise.
A doua faza: CROAZIERA
Se tine pana se ajunge la greutatea
dorita
In faza de croaziera se introduc
legumele. Se alterneaza zilele de proteine si zilele de proteine+legume 1/1,
3/3, 5/5
In zilele de proteine+legume se
consuma orice aliment din faza de atac + legume iar in zilele de proteine se
consuma doar alimentele din faza de atac.
Legumele permise sunt: rosiile, castravetii, ridichiile, spanacul, sparanghelul,
prazul, fasolea verde, varza, ciupercile, telina, fenicul, toate tipurile de
salata inclusiv andiva, vinetele, dovleceii, ardeii. De asemenea sunt permisi
si morcovii si sfecla dar cu conditia sa nu fie consumate la fiecare masa.
Legumele interzise sunt: cartofii, orezul, porumbul, mazarea, fasolea, lintele,
avocado, anghinarea si tragopogonul.
Legumele pot fi gatite sau crude
(fara ulei).
Prima zi de croaziera intotdeauna
este de proteine+legume.
Ritmul de alternare se tine in
functie de cate kg vrei sa dai jos:
mai mult de 10kg: 5/5 (e cel mai
greu de tinut) sau 3/3 (cel mai usor)
intre 5-10kg: 3/3 sau 1/1
mai putin de 5kg: 2 zile pe
saptamana doar proteine si restul saptamanii proteine cu legume.
In faza de croaziera se consuma
obligatoriu 2 linguri de tarate de ovaz/zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu