sâmbătă, 15 iunie 2013

CHIFTELE MARINATE (PL)

Prima zi de PL. Toata ziua m-am gandit la ardei si dovlecei umpluti. Cand am ajuns acasa, mi-am dat seama ca daca fac ardei umpluti, in 2-3 zile nu voi mai avea ce manca asa ca m-am sucit si m-am hotarat sa fac chiftele marinate.

Ingrediente
  • 1kg carne tocata pui
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2 ardei
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa verde
  • 2 rosii
  • pasta de tomate
  • oregano, tarhon, sare, boia
  • usturoi
 Carnea se amesteca cu 1 ou si ceapa tocata. Se formeaza chiftelele si se baga la cuptor. Mai exista o alternativa, sa bagati chiftelele direct in sos. Eu am facut 'jumate 'jumate. Cele din cuptor au iesit un pic uscate asa ca inainte de a le baga in sos, le-am intepat usor cu furculita.


Cat se fac chiftelele, pregatim sosul.
Taiati ardeii si dovleceii cubulete. Eu de obicei le tai mai mari.
Se toaca si ceapa verde si rosiile.
Se pun toate in cratita plina cu apa (eu fac mancarea pentru 4-5 zile asa ca imi fac o oala :D ).
Cand sunt aproape fierte legumele, se adauga pasta de tomate (cam doua linguri), sarea, oregano si tarhonul. Atentie la cantitatea de oregano si tarhon. Sunt doua condimente cu arome puternice. Daca puneti prea mult ele pot strica gustul mancarii.
Amestecam bine si apoi punem chiftelele.
Cand e gata si carnea, punem usturoiul tocat.
Mai lasam totul sa fiarba vreo 5 minute si gata.
POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu