sâmbătă, 29 iunie 2013

PATEURI (PP / PL)

Produsele de patiserie sunt singurele pe care nu le putem adapta in Dukan. Ele se bazeaza pe prea multe elemente interzise. Insa, cu putina imaginatie, putem inventa aproape orice.
Zilele trecute am dat de reteta Oanei Camacho de branzoaice si mi-a venit ideea de pateuri sau turtite umplute.
Pentru ca nu am forme si vroiam sa incerc chiar atunci ideea, le-am facut cu ce am avut prin casa (adica nu foarte multe) si asta a iesit.

Ingrediente pentru "aluat" (turtita)
  • 2 linguri de tarate de ovaz
  • 1 ou
  • un pic de iaurt degresat (optional)
Ingrediente pentru umplutura
  • orice doriti :) eu am incercat cu:
    •  un sfert de piept de pui si ciuperci;
    • branza degresata frecata cu marar si usturoi
    • ton
    • sunca slaba
    • piept de pui
Turtitele sunt simple. Cele 2 linguri de tarate se macina si se amesteca bine cu 1 ou batut. Se pune sare si orice alte mirodenii vreti (verdeata, piper, boia etc.). Trebuie sa iasa o pasta mai groasa. Daca e prea tare, puteti sa puneti un pic de iaurt degresat.
Umplutura o puteti face din orice doriti. Primele le-am umplut cu piept de pui si ciuperci. Am fiert un sfert de piept de pui, l-am racit apoi l-am taiat marunt. Intr-o cratita am amestecat pieptul de pui taiat cu 2 ciuperci si usturoi. Este foarte important ca umplutura sa fie gatita pentru ca nu vom tine pateurile mai mult de 15 minute in cuptor.
Daca folositi branza sau ton din conserva, puneti-le mai intai in strecuratoare ca sa iasa toata apa. In felul asta, pateurile vor fi crocante in exterior si un pic moi in interior.
Dupa ce am pregatit umplutura, in palma umezita am intins un pic de aluat, in mijloc am pus cu o lingurita amestecul de pui cu ciuperci ai apoi am acoperit cu inca un strat de aluat. Am pus cateva boabe de chimen si le-am bagat la cuptor pana s-a rumenit un pic.
Dupa cateva incercari, mi-am dat seama ca pot face pateurile direct in tava.
Cu o lingurita luati un pic de aluat si intindeti in forma de cerc sau patrat in tava. Puneti in mijloc umplutura si apoi acoperiti cu inca un strat de aluat. Ca sa folositi metoda asta, aluatul trebuie sa fie un pic mai lichid ca sa puteti indinde al doilea strat.
POFTA BUNA!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu