Ingrediente blat
- 2 linguri tarate de ovaz macinate
- 1 lingurita taratede grau macinate
- 2 oua
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingurita chimen
- 2 linguri lapte 0.1%
Am turnat compozitia in tava si am bagat-o la cuptor pana s-a intarit.
Am scos apoi tava din cuptor si cat am lasat-o un pic sa se raceasca, am pregatit restul de ingrediente:
- 1 ou batut amestecat cu 1 lingura de branza 0.2%
- ceapa
- ardei rosu
- 1/2 rosie
- 2-3 felii de sunca slaba
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 cutie de perlute
- sare, piper alb, usturoi granulat, boia de ardei iute / rosu, oregano
Peste asta am inceput sa pun restul de ingrediente; ardeiul, rosiile taiate felii, usturoiul taiat, ceapa si sunca. Lipsesc ciupercile pentru ca am uitat sa cumpar.
Peste ele am pus cu o lingura perlutele si le-am intins.
Apoi am pus piperul alb (atentie la cantitate pentru ca e mai tare ca piperul negru), un praf de sare, usturoiul granulat, boia de ardei iute (cui nu ii place mancarea picanta poate folosi boia de ardei dulce) si la final, cel mai important ingredient, dupa parerea mea, oregano. Este cel care da gustul specific de pizza.
Am lasat marginile blatului goale ca sa iasa crocant.
Am bagat totul inapoi in cuptor si le-am lasat 10-15 minute pana s-a "topit" stratul de perlute.
POFTA MARE!!!!
N-am facut socoteala exacta cat a costat pizza insa majoritatea ingredientelor exista in frigiderul nostru in fiecare zi de PL exceptand perlutele care costa 4-5 lei cutia. Oricum, e mai ieftina decat o pizza in oras ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu